Ja hi som, demà es dia d'estrena, de coneixences i de nervis. Al matí es presenten les assignatures de cada departament i els estudiants van desfilant a veure què els agrada més per matricular-s'hi (o una cosa així). Tot i que ja tenim una bona part de la clientela assegurada, sempre està bé fer-se veure a la resta de la comunitat universitària, per si hi ha algun indecís o valent que s'anima a estudiar això que hem vingut a fer aprendre.
Miraré de justificar la sequera blogaire* d'aquests darrers dies amb la feinada que representa encarregar-se de fer un cartell per promoure el català. N'hi ha que fan les coses fàcils i n'hi ha d'altres que es compliquen la vida. Jo seria d'aquesta última classe de gent. I hi afegiré encara que tot sovint embolico tant la troca que són els amics, amables i generosos, els que m'acaben ajudant a fer tasques i projectes i coses que no puc concloure sola. En aquest cas, ha estat una ajuda internacional, cosa que em meravella fins a l'infinit.
Quantes fotografies pots reconèixer? |
I ara ve quan us fixeu més bé en el cartell i... hi esteu d'acord, en contra o, si us toca l'aire atlàntic, dubteu una mica. És per això que potser convé explicar una mica més bé la tria d'imatges. Ho farem així:
1. El cartell té com a objectiu cridar l'atenció. Si hi ha alguna imatge coneguda (com l'escut del FCB), val la pena utilitzar-lo.
2. Qui podria fer una tria de només quatre coses importants de qualsevol cultura? Totes en tenen per donar i per vendre! Si voleu, podeu escriure quina tria hauríeu fet vosaltres en els comentaris, m'agradarà molt llegir-ho.
3. Fa temps que miro de no emmalaltir de centralitis, per això m'he estalviat de posar res de Gaudí, les Rambles... Prou que em reca el Barça. Sí, hi podria haver Dalí, el romànic de Boí, els calçots... Però no era just oblidar les illes, el País Valencià...
4. Els tòpics existeixen. Ja ens encarregarem a classe d'explicar bé què és cada cosa, per això no cal patir.
Per si en teniu ganes i curiositat, aquí podeu trobar una mostra dels cartells que s'han anat fent en altres lectorats durant els darrers cursos. Un altre dia ja explicaré quin és el perfil d'estudiant de català a Croàcia per respondre una pregunta que darrerament he sentit molt sovint: qui vol aprendre català, a Croàcia? I, sobretot, per què?! Coming soon, promès.
Molt bona setmana i gràcies per tots els comentaris! Els llegim tots i ens fa molta il·lusió veure que ens aneu llegint. Vidimo se!
-----
Nota per als correctors: no ens sabem decidir entre blog i bloc. Què dieu? El més futut és fer-ne el derivat: blocaire o blogaire? Ja ens hem llegit què en diu el Termcat i Bibiloni també. Què feu, vosaltres?
M'encanta la idea de fer un aparador d'assignatures! Crec que així ens podríem haver estalviat alguna que altra a la carrera, no creus? No sé, estic pensant en aquella tan 'maca' amb el treball d'OT o una que vaig fer jo sobre llengua euskara, que mare de Déu quin conyàs...
ResponEliminaBromes a part, que vagi molt bé l'inici del curs!
Veig que els castells tenen bastanta tirada en el món cartellil... juntament amb el Barça, a pesar teu i per orgull d'en Carles!
De fet, si això t'ha de portar més alumnes... que visqui el Barça!
Un petonet als dos!
Sara! Això de l'aparador... no sé què dir-te! Ens van fer seure a tots els lectors davant de classe i, després de tot un rollo en croat, ens van fer presentar (cadascú amb la seva llengua, a veure quina els semblava més bé). Quina vergonya... Però bé, són coses que aquí funcionen així... El cartell crec que va tenir prou èxit, perquè el català va empatar d'estudiants amb el portuguès! Muàs!
ResponEliminaL'autor ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaOstres, Sara!! M'has robat el comentari! Je, je, je!! Sí que ens haguéssim estalviat tostons com el de la Perpinyà i n’haguéssim repetit alguna d'en Pontón!
ResponEliminaI tu, Irene, segur que vas vendre com ningú la nostra llengua i la nostra terra! No saben la sort que han fet el que han triat català. Al cartell de l'any vinent hauran de posar una foto teva al pòster com a reclam!
A mi m'agrada molt la foto "castellera". Encara que a les terres de Lleida no en tinguem massa tradició, no deixa de ser una bona i engrescadora representació de Catalunya. La foto 4-5-7-8 no les "pillo".
ResponEliminaEspero que hagi anat molt bé el primer dia. Ja ens en faràs cinc cèntims.
Molts petonets pels catacroats.
Tieta.
Hola a totes, gràcies per entrar :)
ResponEliminaÈlia, no hi ha res millor que llegir-te per acabar el dia amb la moral pels núvols! Gràcies! Muà!
Tieta, com que català i gallec havíem de compartir pòster vam fer la primera fila coses de català: Barça, Jaleo, Castellers i Falles de València (són uns ninots cremant-se, però com que és en blanc i negre no s'acaba de veure bé...). I la segona fila són les de Galícia: el futbolí (es veu que el va inventar un senyor gallec!), un pelegrí fent el camí de Santiago, un senyor disfressat de Periqueiro (durant les festes de l'Entroido per celebrar l'arribada de la primavera) i, finalment, la queimada (aiguardent amb cafè i llimona, bastant potent, es veu... i flamejat, com un rom cremat). Jo també aprenc moltes coses aquí, ja ho veieu!
Morirem d'èxit!
ResponEliminaAiii, quina il·lusió que em citis. Que em citis a mi i que citis la Capital del món (New York, tremola!!!) Ara queda un viatge pendent i evidentment venir a veure la Cibona de Zagreb, que jo sóc de basquet!
ResponEliminaEns agrada molt el pòster.
ResponEliminaIrene que no et requi mai el Barça, que és el que més es coneix de Catalunya.
Per tenir més alumnes de català que de portuguès des de cals teus sogres suggerim una foto de l'empordà o de productes de l'empordà com per exemple la botifarra de perol, que es veu que té molt èxit i en fan un fira i tot!!!
Ja et passaré una foto per si l'any que ve...
Can Funallet